Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruokamessujen klubilaisten kesken arvotaan matkapalkinto makumatkalle Etelä-Ranskaan Provenceen.

Matkapalkinto on kahdelle hengelle majoituksella kahden hengen huoneessa. Matkustusaika vuoden 2024 aikana ja matka kestää 5 päivää ja 4 yötä. Matkaa ei voi vaihtaa rahaksi. Matkapalkinnon tuottaa Pamplemousse Oy.

Voittaja arvotaan Ruoka 2024 -messuklubilaisten kesken maanantaina 22.4.2024. Voittajan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Pidätämme oikeuden muuttaa lentoyhtiötä ja majoituspaikkoja voittajan valitsemien matkapäivien saatavuuden mukaisesti.

Liity Ruokamessujen klubiin

Makumatka Etelä-Ranskan Provenceen 5 päivää – 4 yötä.

Jokaisen romantikon, herkkusuun, maisemanrakastajan ja oikeastaan kaikkien elämään tulisi kuulua edes kerran vuodessa retki Etelä-Ranskan rannoille ja sisämaan kyliin.

Provencen alue huokuu rustiikkia tunnelmaa ja eri vuodenajat värjäävät maiseman milloin laventelinsiniseksi milloin unikonpunaiseksi. Provence on tunnettu etenkin kauniista maisemistaan, kuumasta auringonpaisteesta, oliivipuista, laventelista, yrteistä, mistraalituulesta.

Provencen keittiö on monipuolinen runsaasti vihanneksia ja yrttejä sekä oliiviöljyä käyttävä keittiö. Viineistä viljelyalaa Provencessa on kaikkiaan 25 000 hehtaaria. Rypäleet kasvavat usein pienillä maapenkereillä, joita paikalliset kutsuvat nimellä ”restanques” ja jotka kylpevät auringonpaisteessa.

Tunnetuimpia viinejä Provencesta ovat maailmallakin arvostusta saaneet heleänväriset AOC-rosée-viinit.

 

Tällä makumatkalla Provencessa…

majoitut kahdessa kohteessa, joissa kummassakin on Michelin-tähden arvoinen keittiömestari

illastat majoituspaikkojen ravintoloissa matkallasi (kaksi illallista)

vierailet laventelitislaamossa, missä laventelista valmistetaan niin saippuaa kuin parfyymiäkin, saatatpa löytää laventelia myös matkasi aikana jälkiruoastakin

maistelet oliiviöljyjä paikallisella tilalla

tutustut Provencen viineihin ja erityisesti Bandolin alueen rosée-viiniin

ajelet ikkuna auki vuokra-autollasi ja nautit Provencen tuoksuista ja maalaisilmasta!

Palkintomatka 5 päivää, 4 yötä

Matkapalkinto kahdelle hengelle majoituksella kahden hengen huoneessa, palkinnon arvo 1950 € / hlö.

Lennot, majoitukset ja muut palvelut saatavuuden mukaan. Matkustusaika vuoden 2024 aikana. Matka 5 päivää ja 4 yötä. Matkaa ei voi vaihtaa rahaksi. Voittaja arvotaan Ruoka 2024 -messuklubilaisten kesken maanantaina 22.4.2024. Voittajan tulee olla vähintään 18-vuotias. Kilpailun järjestäjä Messukeskus Oy. Matkapalkinnon tuottaa Pamplemousse Oy. Pidätämme oikeuden muuttaa lentoyhtiötä ja majoituspaikkoja voittajan valitsemien matkapäivien saatavuuden mukaisesti.

 

 

Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia)

Päivä 1: Reittilennot Marseilleen. Vuokra-auto alle, ja hurautat moottoriteiltä syrjään pikkuteille oliivilehtojen ja viiniviljelmien keskelle. Saapuminen ensimmäiseen majoituspaikkaan Cadènet’n kylään, majoittuminen ja illallinen hotellilla

Päivä 2: Aamiainen hotellilla. Tämä päivä on tutustumista Provencen makuihin ja tuoksuihin, ja vierailet laventelitislaamossa, oliiviöljytilalla ja halutessasi paikallisia makeisia tuottavalla karkkitehtaallakin. Annamme mukaan vinkkejä hyviksi lounas- ja illallispaikoiksi. Mahdollisuus illastaa hotellilla.

Päivä 3: Aamiainen hotellilla. Laukkujen pakkaus, ja matka kohti Bandolia alkaa. Voit ajella rantareittiä Ciotat’n ja Cassis’n kautta, nauti lounas rauhallisessa poukamassa merinäköaloin! Saapuminen toiseen majoituspaikkaan Cadièren kylään. Kylässä on putiikkeja ja suosittelemme aistimaan tunnelmia vaikkapa café au lait’n äärellä. Illallinen hotellin ravintolassa.

Päivä 4: Aamiainen hotellilla. Tämän päivän aikana vierailet Bandolin alueen viinitilalla. Opastettu vierailu ja maisteluita, keskitytään kauniisiin ja kuulaisiin rosée-viineihin, joista tämä alue on erityisen tunnettu. Vapaa-aikaa myös kierrellä paikallisilla markkinoilla tai lähteä rannalle Ile de Porquerolles’ille, voit myös tsekata Paul Ricardin formularadan Castellet’ssa.

Päivä 5: Aamiainen hotellilla. Ajo Marseillen lentokentälle, auton palautus ja lento Suomeen. Lentoaikataulujen mukaan mahdollisesti aikaa vielä herkulliselle lounaalle ennen paluuta.

Vuokra-autosta infoa:

Vuokra-auto (C3 tai vastaavan kokoinen) koko matkan ajalle. Nouto ja palautus Marseillen lentokentällä. Manuaalivaihteinen, automaatti lisämaksusta. Vuokra sisältää rajoittamattomat kilometrit, omavastuunpoistovakuutuksen. Ajokortti ja luottokortti vakuutta varten (annetaan vuokraamossa, mahdollisen tilanteen sattuessa pidätetään ja palautetaan kahden viikon kuluessa vuokrasta) tulee olla pääkuljettajan nimissä. Lisäkuljettaja maksullinen, nimetään ja maksetaan vuokraamossa. Nuoresta alle 25-vuotiaasta kuljettajasta lisämaksu maksetaan vuokraamossa.

 

Majoitus 2 yötä: Cadènet: Auberge la Fenière
1680 Route de Lourmarin 84160 Cadènet

Pieni ja tunnelmallinen 11 huoneen maalaishotelli Luberonin luonnonpuistossa Cadènet’n kylässä. Huoneissa laadukkaat materiaalit ja näkymät ympäröivään luontoon. Kylpyhuonetarvikkeet luonnonkosmetiikkaa. Uima-allas, kirjasto, keittiöpuutarha. Hotellin keittiötä johtaa Michelin-tähdelläkin palkittu naiskeittiömestari.

 

Majoitus 2 yötä: Cadière: Maison Bérard
6 Rue Gabriel Péri, 83740 La Cadière d’Azur

Keväällä 2024 sukupolvenvaihdoksen myötä uusittu boutique-hotelli luonnonkauniissa keskiaikaisessa Cadièren kylässä. Lähimmälle viinitilalle 4 km, hiekkarannoille 8,5 km. Hotelliin kuuluu useampi rakennus, pääosa rakennuksesta on historiallinen, vuodelta 1100. Hotellissa pieni spa, uima-allas. Michelin-maininnan saaneita keittiömestareita on tässä perhehotellissa ollut jo kahdessa polvessa.

Matka sisältää:

 • Reittilennot Helsinki – Marseille – Helsinki (Air Francen tai Lufthansan vaihdolliset lennot saatavuuden ja aikataulujen mukaan), matkalaukkumaksut lennoilla
 • Vuokra-auton (C3 tai vastaavan kokoinen,) Marseillen lentokentältä koko matkan ajalle
 • Majoituksen 2 yötä hotellissa Cadènet’n kylässä, kahden hengen huoneessa
 • Yhden illallisen (juomat lisämaksusta) Cadènet’n hotellilla (pöytä katettu ulos, säävaraus)
 • Majoituksen 2 yötä hotellissa Cadièren kylässä, kahden hengen huoneessa
 • Yhden illallisen (juomat lisämaksusta) Cadièren hotellin ravintolassa
 • Buffet-aamiaiset majoituksissa
 • Ennakkoon varatut ja maksetut vierailut maisteluineen laventelitislaamoon, oliiviöljytilalle ja viinitilalle sekä karkkitehtaalle
 • Kokoamamme road bookin Provencen alueelle omatoimisia vierailuita ja tutustumisia varten
 • Suositusravintoloiden listan omatoimisia lounaita ja illallisia varten
 • Alv
 • Matkan yksilöllisen suunnittelun ja toteutuksen

Matka ei sisällä:

 • Lounaita ja kahta illallista
 • Ruokajuomia varatuilla illallisilla
 • Paikallisia turistiveroja (muutama euro per hlö per pv), maksetaan vastaanotossa
 • Lisäpalveluita lennoilla (paikkavaraukset jne)
 • Matkavakuutusta ja matkatavaravakuutusta (suosittelemme ottamaan vakuutukset)

Maksu- ja peruutusehdot:

Kerran varattu matka katsotaan sitovaksi varaukseksi. Päivämäärien tai sisällön muutokset lisämaksusta saatavuuden mukaan, muutoksista myös palvelumaksu 28 € / hlö. Palkintomatkassa ei matkasta tule kuluja, ellei voittaja halua lisäpalveluita. Matkaa ei voi muuttaa rahaksi. Matkan peruutustapauksessa ei makseta palautuksia.


Pamplemousse oy on suomalainen asiantuntijayritys, joka palvelee monipuolisesti sekä yritysasiakkaita että yksityismatkustajia. Pamplemousse oy on vastuullinen matkanjärjestäjä ja sillä on toiminnastaan vakuus Suomessa Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV). Pamplemousse on Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) jäsen.