-

Saunamiehen Joulusinappi

Ho Ho Ho! Viimeistään nyt jouluviikolla on syytä miettiä joulupöydän eväiden hankintaa ja valmistamista.

joulusinappi

Ruokamessujen Brändilähettiläs Saunamies

Samuli ”Saunamies” Makkonen on Ruokamessujen Brändilähettiläs. Tämä jopa Nautintoneuvos tittelillä kutsuttu herra on ruoan sekä juomien intohimoinen tutkija ja kirjaimellisestikin kovan luokan nautiskelija. Italialaisen sekä aasialaisen keittiön Kokin taustaakin omaava Samuli matkustaa ympäri maailmaa havainnoiden kulttuuria. Hän etsii uusia elämyksiä ruuan ja juoman ympäriltä tehden siitä myös elämän nautintojen maksimointiin keskittyvää videosarjaa TikTok-kanavallaan. Tällä nauravaisella miehellä on aina tilaa masussaan uusille kulinaristisille kokemuksille, jotka hyväilevät mieltä ja kieltä.

Saunamiehen joulusinappi valmistuu helposti ja nopeasti

Nyt kun 10 vuoden ajan perhe, ystävät ja osa asiakkaistakin on päässyt maistamaan joka vuosi eri tavoin maustettua Saunamiehen Joulusinappia mukavien palautteiden kera, tuli aika uskaltaa jakaa tämä ohje. Tässä on varma, osittain perinteinen ja hieman tyjympi sinappiresepti, joka sopii sellaisenaan esim. Joulukinkun kanssa nautittavaksi.

Resepti on sellainen miten sen itse valmistan ja maustan, mutta mukana on myös ”muokkaamisehdotuksia”. Soveltamalla reseptiä saat tästä juuri omiin makunystyröihin sopivan sinapin. Kannatankin aina uuden kokeilua kotikeittiössä ja maailmalla!

Saunamiehen Joulusinapin valmistamiseen menee kauppareissun jälkeen noin 10-30 minuuttia ja maku vain paranee, tasapainottuu ja syvenee parissa päivässä. Suosittelen kuitenkin, että pidät vähintään yhden yön sinappia jääkaapissa valmistamisen jälkeen ennen tarjoilua.

Kun teet tätä, maksimoi tekemisen meininkiä ja tunnelmaa laittamalla taustalle soimaan hyvä jouluinen kappale tai soittolista, esimerkiksi tämä Joulusauna-soittolista.

Joulusinappiin tarvittavat ainekset:

  • Oliiviöljyä (Jos teet sinapin pinnoittamattomassa kattilassa)
  • Sinappijauhoa 100g
  • Kananmuna
  • Kermaa 1,5dl
  • Hunajaa 1-2dl
  • Etikkaa 1-2 rkl
  • Jallua oman maun mukaan +1 rkl

Sinapin valmistaminen:

  1. Pistä sinappijauhe, kerma, kananmuna ja hunaja kattilaan, sekoita ja nosta kattila hellalle lämpenemään.
  2. Nosta hellan tehoa sekoittaen kunnes sinappi alkaa hiljalleen kuplia ja hämmentele kunnes seos on paksuuntunut tasaiseksi (n. 5min).
  3. Kun sinappi on tasaista, siirrä kattila kylmälle alustalle ja aloita maustaminen.
  4. Lisää sinappiin mausteeksi etikkaa ja jallua ja sekoita mausteet sinapin joukkoon.
  5. Purkita, koristele ja säilytä jääkaapissa.
  6. Nauti soolona tai hyvässä seurassa kera kinkun, makkaran tai muun herkun kanssa.

joulusinappi

Itse valmistan oman Joulusinapin 3-4 päivää ennen tarjoilua, käyttäen 2 rkl etikkaa, 2dl hunajaa ja hieman reilummalla Jallulla, että tuntuu mukavasti nenässä. Jos haluat lisää makeutta, lorauta lisää hunajaa, kun taas tyjykkyyttä tai vahvuutta, lisää Jallua ja/tai etikkaa mitä voit lisätä vielä kenenkään katsomatta seuraavana päivänä hyvin sekoittaen👍

Voit vilkaista myös reseptin videon muodossa haluamassasi kanavassa:

  

 

 

P.S. Tämä sinappi sisältää alkoholia, ethän siis tarjoile tätä niille jotka eivät saa, halua tai voi käyttää voltteja sisältäviä tuotteita tai varsinkaan heille keille se on ongelma.

Ihanaa, rauhallista ja nautinnollista joulun aikaa!

Jouluterveisin,
Samuli ”Saunamies” Makkonen

Löydät meidät myös somesta:

Ruokamessut:

Instagram: ruokamessuthelsinki

Facebook: ruokamessut

LinkedIn: Ruokamessut

Saunamies / Nautintoneuvos:

Instagram: realsaunamies

TikTok: realsaunamies

Facebook: REALsaunamies

LinkedIn: Samuli Makkonen