Anna Thomsen -

Suomen suurin ruoka- ja juomatapahtuma RUOKA 2024 – Varaa paikkasi nyt!

19.–21.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa järjestetään uusi suurtapahtuma RUOKA 2024. Näyttelytilaa on 18 000 m2 ja tilat jakaantuvat viiteen eri teemaan. Tapahtuma on otettu vastaan innostuneesti näytteilleasettajien keskuudessa ja tilojen myynti on täydessä vauhdissa. Tapahtuman markkinointiin panostetaan vahvasti koko vuoden ajan.  

Ruoka 24

RUOKA 2024 esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Tapahtuma esittelee kaiken, mitä kuluttaja tarvitsee arjen ja juhlan ruoka- sekä juomanautintoihin. 

– Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista kiinnostuneita kuluttajia ja tarjoilee mahdollisuuksia kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset ja kuluttajat. Näyttelytilan myynti on alkanut vauhdilla, tällaista tapahtumaa on todella odotettu ja nyt se tehdään. Kutsun myös teitä lämpimästi mukaan näytteilleasettajaksi, Ruokamessujen konseptista ja myynnistä vastaava Nina Harlin kertoo.

RUOKA 2024 -tapahtuman viisi teemaa  

Syödään kotona  

Keittiö on kodin sydän ja RUOKA 2024 -messut inspiroi kuluttajia panostamaan ruoanlaittoon kotona. Tällä alueella esittäytyvät mm. keittiö ja tarvikkeet sekä ruoka ja herkut.

Syödään ulkona & ruokamatkailu 

Kukapa ei haluaisi nauttia illallista ulkona tai reissata ruokien perässä maailmalla? Tämän teeman alla esittäytyvät mm. ruokamatkailu ja ravintolat. Tämän alueen inspiroimana kuluttaja helpottaa arkeansa ja juhlistaa elämäänsä. 

Nautiskellaan  

Juomat kuuluvat elämän nautintoihin ja messuilla nautiskeluun on oma tunnelmallinen alue. Ruokamessut tarjoaa upeita elämyksiä kaikille aisteille. Kävijät voivat kulkea messualueella halleissa 4 ja 5 vapaasti oman lasin kanssa maistelemassa sekä tutustumassa esillä olevaan juomatarjontaan, istahtaa torialueille ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä inspiroitua mielenkiintoisesta ohjelmasta viidellä lavalla.

Kauppa ja palvelut  

RUOKA 2024 -messuilla on vahvasti esillä päivittäistavarakauppa ja siihen liittyvät palvelut. 

Artesaani- ja käsityöläiskylä  

Ruokamessuille toteutetaan artesaani- ja käsityöläiskylä, joka kokoaa yhteen intohimoiset ja innovatiiviset tekijät. Ruokamessut tarjoaa loistavan mahdollisuuden tuoda omat tuotteet suuren yleisön tietoisuuteen.  

RUOKA 2024 kerää yhteen kaikki alan toimijat  

Ruokamessut yhdistää alan tärkeimmät yritykset sekä ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat. Ruoka on läsnä ihmisen elämän eri tilanteissa päivittäin.  

Messujen ilmeeseen ja markkinointiin panostetaan  

Ruokamessuilla tunnelma on keskiössä kokonaisuuden suunnittelussa. Messuvieraat pääsevät nauttimaan ruokaa ja viiniä tunnelmallisilla Piazzatoreilla sekä tutustumaan pientuottajien palveluihin yhtenäisen ilmeen omaavassa näyttelykorttelissa. 

– Tapahtuman markkinointiin tullaan panostamaan merkittävästi ja RUOKA 2024 tulee olemaan ympärivuotinen media. Ruokavaikuttajat otetaan vahvasti mukaan markkinointitoimenpiteisiin ja sisällöntuotantoon jo kesällä 2023. Sisältömarkkinointi tarjoaa kumppaneille pitkäaikaisen hyödyn ja mahdollisuuden monikanavaiseen viestintään, kertoo tapahtuman markkinoinnista vastaava Heidi Ekholm-Talas

RUOKA 2024 –messuilla monia mahdollisuuksia liiketoiminnan edistämiseen  

Uusi suurtapahtuma tarjoaa näytteilleasettajille oivallisen foorumin tavata hyvästä ruoasta kiinnostuneita messukävijöitä. Yritykset voivat esimerkiksi tehdä maistatuksia, vahvistaa brändin tunnettuutta tai lanseerata uutuustuotteen.   

Ruokamessujen sisällön suunnittelussa kuunnellaan kuluttajien ja yritysedustajien toiveita. Uuden tapahtuman ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan ensi syksyn aikana. Tapahtuma järjestetään jatkossa vuosittain keväisin Messukeskuksessa.  

Monta syytä osallistua  

  • Täysin uusi kuluttajille suunnattu ruoka-alan tapahtuma
  • Kokoaa yhteen kaikki alan toimijat
  • Näy, kuulu ja vaikuta
  • Inspiroi ja opeta
  • Kasvata yrityksesi, tuotteittesi ja palvelujesi näkyvyyttä
  • Lanseeraa uutta
  • Sitouta olemassa olevia asiakasryhmiä ja hanki uusia
  • Tapaa sidosryhmiä, kollegoita, mediaa ja vaikuttajia.

Helsingin Messukeskus järjestää Suomen herkullisimman ruokatapahtuman Ruokamessut 19.–21.4.2024. Uuden tapahtuman kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa myös Lapsimessut ja Lemmikkimessut.  

Tule näytteilleasettajaksi

www.ruokamessuthelsinki.fi. #ruokamessut2024  

Somekanavat: 
Ruokamessut Instagramissa
Ruokamessut Facebookissa  

Lisätietoja: 
Myynti ja tapahtuman ohjelma: Nina Harlin, Helsingin Messukeskus, p. 0400 629 400, nina.harlin@messukeskus.com